fredag 29 maj 2009

Jaktfrågor hör inte hemma på EU-nivå.

Överallt kan vi nu läsa om EU valet - fantastiskt att det nu är så uppmärksammat! Även i Svenskt Jakt skriver man om olika frågor och hur man ställer sig till dem. Ja, Svenskt Jakt kommer i posten då min make jagar. Själv är jag ju uppvuxen med både jakten och tidningen. Det är en magisk vecka i September då första älgjakten börjar.

EU ska vara tillräckligt stort för att bättre än i dag kunna hantera de utmaningar som medlemsstaterna inte kan lösa på egen hand. Samtidigt ska unionen vara tillräckligt liten för att inte styra över sådant som medlemsstaterna kan bestämma bättre över själva. Jakt är en fråga som inte bör detaljstyras på EU-nivå.

Moderaterna vill ändra de regelverk som idag styr jakten i EU. Dels eftersom frågan enligt vår mening inte hör hemma på EU-nivå men också för att regelverken antogs då EU fortfarande hade relativt få medlemsländer. Reglerna är därför dåligt anpassade till våra förhållanden och skulle med stor sannolikhet se väldigt annorlunda ut om alla medlemsländer hade haft möjligheten att påverka utformningen av dem.

För ett litet land som Sverige är Europasamarbetet ett medel för att påverka även utanför våra nationsgränser. Men vårt inflytande är inget som kommer med automatik. Det är beroende av att vi har företrädare med en klar vision, som kan tala för Sverige och få med sig andra på vår linje.

Moderaterna är bäst på att ge Sverige inflytande i EU. Europavalet är viktigt och din röst spelar roll. Rösta smart - rösta moderat!

Inga kommentarer: