måndag 31 augusti 2015

White Guide Junior i dagarna två

På plats i Malmö. Tidig taxifärd till tidig flight från Arlanda. I min drömvärld skulle det vara varmt och soligt i Skåne men ack så jag bedrog mig. Kallt och regnigt :(
Hjärta format av grönsaker
Magasin Måltid har i ett unikt samarbete med White Guide startat upp tävlingen White Guide Junior. Syftet med White Guide Junior är att höja intresset för skolmat i Sverige och att inspirera alla som lagar mat till våra skolbarn. Haninge kommun är även i år nominerade som Årets skolmatskommun, där vi knep en andra plats förra året.
Men inte nog med det; Gudö förskola är nominerade till priset Årets förskolekök, Runstensskolan är nominerade i kategorin Årets skolrestaurang, vår koststrateg Catarina Heilborn är nominerad som Årets måltidschef och jag, Alexandra Anstrell (M) är nominerad som Årets skolmatspolitiker. Bedömningen är gjord av en jury som provat luncher i drygt 200 skolor, förskolor och äldreboenden runt om i Sverige.
Priserna delas ut den 1 september då White guide Junior-galan går av stapeln i Malmö. När White Guide Junior-guiden släpps kommer den att innehålla cirka 90 skolrestauranger som enligt juryns bedömning är de bästa i Sverige.

Inga kommentarer: