torsdag 6 maj 2010

De rödgröna visade upp sin politik. Väljarna tackade nej

I Svenskan skriver Göran Eriksson och menar att valet är inte avgjort. Och visst har han rätt. Det är först i september som vi kan se hur svenska folket har röstat. Men detta är en oerhörd energikick och inspiration till alla kampanjare och företrädare för Alliansen - arbete lönar sig!

Den rödgröna röran har under lång tid nu lovat allt till alla. Men det går ju faktiskt inte. Denna vecka har "guacamoleröran" (grönt med röda prickar i) kommit med sin skuggbudget och där kan alla faktiskt se att de vill byta arbetslinje mot bidragslinje. De vill alltså inte att det ska löna sig att arbeta.

Genom stora skattehöjningar på arbete och utbyggda bidragssystem vill de bryta ner arbetslinjen. "Guacamolenröran" föreslår massiva kostnadshöjningar som skulle påverka jobben negativt. Nedtaget jobbskatteavdrag, höjd bensinskatt, ny kilometerskatt, fördubbling av kostnaderna för att ha unga under 26 år anställda, avskaffade RUT-avdrag och utbyggda bidragssystem, skulle leda till färre jobb och större utanförskap.

Jag håller med Per Gudmunsson som idag bloggar om opinionsmätningen och skriver "De rödgröna visade upp sin politik. Väljarna tackade nej"

Inga kommentarer: