fredag 29 januari 2010

Boxning i Haninge

Nu är det fler RIG på G! Vi har i Haninge kommun tillsammans med Svenska Boxningsförbundet har undertecknat ansökan om att starta en boxningsprofil vid Fredrika Bremergymnasierna. I dag har vi även Budo som Riksidrottsgymnasie där. Boxningen skulle också få så kallad riksintag och de första eleverna beräknas kunna börja till hösten 2011. Riksidrottsförbundet tar det formella beslutet om att godkänna programmet.

En fortsatt påbyggnad av våra idrottsprofiler i Haninges gymnasieskolor är viktigt. Boxning är en sport som får ett växande intresse och i Haninge kan vi verkligen erbjuda goda träningsmöjligheter och ledare av toppklass. Med ett riksintag kan vi snart erbjuda elever från hela Sverige en god utbildning i kombination med satsning på boxningen.

Detta kräver, precis som vid vårt Budo RIG, ett gott samarbete mellan kommunens olika förvaltningar för att kunna skapa en god studiemiljö för elever som är talanger inom boxning. Jag tycker att det är viktigt att idrott och utbildning kan fungera ihop. Nu har vi som plan att det första riksintaget till vår boxningsprofil kan ske hösten 2011.

Pressmeddelandet kan du läsa här
sr.se

Alexandra

Inga kommentarer: