måndag 13 december 2010

Konferens i Serbien

Har i under helgen varit på konferens tillsammans i Jarl Hjalmarssons regi. De har haft en serie utbildningar för lokala politiker med vårt sk systerparti G17plus, eller som de precis nu kallar sig, United Regions, i Serbien. Detta var den sista delen av fyra tillfällen och jag var inbjuden till Ecka att tala om hur man bildar lokala allianser samt hur EU beslut påverkar lokal verksamhet.

Detta var ett ypperligt tillfälle att få tala om Haninge och hur vi arbetat de senaste åren samt hur vi kommer att arbeta framåt. Det var mycket nyttigt och berikande att få diskutera EU frågor med politiker från ett land som ännu inte är med i EU.

Avslutningsvis då fick vi fick också höra deras kampanjchef Mr. Tomislav Damnjanović och hans strategier inför kommande val – bara 70 veckor kvar! Han hade ett fantastiskt anförande och lyckades elda upp stämningen bland alla deltagare så de var otroligt taggade när konferensen var slut. Under lördagen var det ett regionalt val i Serbien och där vann de stort – 53% Stort grattis och lycka till i valet 2012!

Inga kommentarer: