onsdag 10 september 2008

Lika villkor för alla föreningar


I Haninge har vi ett rikt föreningsliv, vilket är fantastiskt för våra barn och ungdomar.

Alla våra föreningar måste behandlas lika. Det är skälet till den ändrade bidragsgivningen till Skutans gård. Det innebär inte att Skutans gård läggs ned! Vi skapar bara lika villkor så att alla barn i Haninge kommun får samma möjligheter till fritidsaktiviteter. Detta är en självklarhet som också hela nämnden enigt ställde sig bakom.

Ett driftsbidrag a´ 230 000:- betalas ut till Skutans Gård fr o m 1 januari 2009 samt att aktivitetsstödet finns att söka. Detta är beräknat på antal aktiviteter så ju fler aktivitetstillfällen desto högre stöd. För det är mycket viktigt – att det är aktiviteterna som är hjärtat i varje förening. På lika villkor för alla föreningar!

Hästar och ridning ligger mig verkligen varmt om hjärtat - jag har själv ridit i många år och red senast i förra veckan. Oavsett mitt fritidsintresse är min skyldighet som politiker att föreningar måste ha lika villkor.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det bara det att Skutan är inte lika som alla andra. Hit kan man komma bara och vara. Man kanske ensam sitter och gör något.Det finns många aktiviteter på Skutan men man kanske inte är en grupp. Det är väl det som är lite ideen och hur ska man söka bidrag för det.Skutan är heller ingen ridskola utan en gård med bland annat ridverksamhet och massa annat man kan göra.

Anonym sa...

Aktiviteter ja, och det finns på Skutans gård, men de flesta ser inte ut som på ridskolorna. En aktivitet kan spontant uppstå när ett gäng tjejer bestämmer sig för att smörja upp alla sadlar och träns, eller mocka ur spiltorna. De är flera stycken och det tar lång tid.. Men faller inte inom ramen för aktivitet enligt kommunens riktlinjer.

Det är så tragiskt att du inte insett den stora skillnaden mellan Skutans gård och ridskolorna i kommunen. Din aversion var otäckt tydlig när du besökte gården i våras...

Anonym sa...

Vad säger du om socialdemokraternas förslag att satsa mer pengar på ridskolorna nästa år då?

Det skulle ju rädda Skutan och fortfarande ge lika villkor.

Alexandra Anstrell sa...

Jag tror det finns goda möjligheter att finna breda överenskommelser kring en hästpolicy i Haninge. Ett helhetsgrepp är betydligt bättre än populistiska punktinsatser. Hästnäringen består av många delar och den ska dessutom fungera tillsammans med övriga samhället.

Vi som styr Haninge ser till helheten kring hästverksamhet i kommunen och jag vet att Stadsbyggnad och Miljö nämnden ska starta ett arbete med en hästpolicy.

Jag har sett att oppositionen åter igen fastnat för att skriva löpsedelsrubriker istället för att försöka fylla sina förslag med innehåll. Jag och alla andra i koalitionen arbetar långsiktigt för hästnäringen i kommunen, med allt vad det innebär av hästgårdar, ridskolor, travkuskar, enskilda fodervärdar eller turridning. Samtidigt ska hästverksamheten samsas med övriga intressen i kommunen.

Anonym sa...

Menar du att mer pengar till ridskolorna är "löpsedelsrubriker"?

Dina "lika villkor" låter misstänkt likt "mindre pengar".