fredag 23 januari 2009

Yrkesutbildningar


Har i dag varit på ett spännade besök på ännu en av våra fina gymnasium. Först ut var Berika, sedan Fredrik och idag Riksäpplet. På Riksäpplet finns Hotell och Restaurang samt Handels programmen. 2 kalasbra utbildningar som i de flesta fall leder direkt till arbete. Visste ni att Riksäpplet hade 5!!! elever med som serveringspersonal på Nobelmiddagen?! Helt sjukt bra!

Haninge kommun har i dagarna fått besked om att ytterligare två KY-utbildningar får fortsatt statligt stöd. Utbildningarna är Affärsutveckling för detaljhandelsanställda och Turism i storstadsregion.

Detta är fantastiskt roligt och naturligtvis ett erkännande att vi i Haninge kan detta bra och har goda förutsättningar att bedriva den här typen av utbildning. Stort grattis till alla duktiga i förvaltningen som har lyckats få dessa utbildningar beviljade.

Kvalificerad yrkesutbildning är viktigt både för individen och för arbetsmarknaden. Regeringens fortsatta omläggning av utbildningspolitiken, med bland annat speciella yrkesutbildningar är välkommen och förutsätter att vi i kommunerna också drar vårt strå till stacken. Att Haninge fått dessa yrkesutbildningar beviljade visar att vi ligger i framkant i arbetet!

I kväll blir det Haninges Idrottsgala, kanske ses vi där?!

Inga kommentarer: