torsdag 20 juni 2013

Det händer i Haninge!

Nu i sommar, för första gången någonsin kommer fastboende, sommargäster och tillfälliga besökare få möjligheten att åka buss på Utö. Bussen börjar köra torsdag den 20 juni och hålls öppen fram till skolstarten i augusti. Öns gäster reser gratis och kan kliva av och på vid vilken hållplats de vill. En av hållplatserna ligger bland annat vid fantastiska badstranden Utö Stora Sand. Busslinjen knyter helt enkelt samman de olika bryggorna på Utö och Ålö, som angörs av reguljära båtar från Stockholm, Årsta Brygga vid Årsta Havsbad respektive Nynäshamn.

Jag tror att det blir ett fantastiskt tillfälle för resenärerna att besöka flera av öns vackra platser och uppskattade restauranger.

Detta sker i led av att Tillväxtverket har fått i uppdrag av regeringen att göra extra insatser för att stärka och utveckla hållbara turistdestinationer, däribland Stockholms skärgård. Här är Utö och Dalarö särskilt utpekade. Bra och roligt! Samarbete är viktigt i en sån här fråga och att vi nu får till en busslinje på Utö sker i ett samarbete mellan kommunen, det lokala föreningslivet, länsstyrelsen och öborna. Detta är helt i enlighet med Haninges besöksnäringsstrategi.

Roligt att Stefan Guldstrand, VD på Utö Värdshus också vill vara med och uttala sig i ett pressmeddelande tillsammans med mig. Han säger ”En busslinje på Utö är något vi har pratat om länge och det är otroligt kul att äntligen kunna göra detta tack vare hjälp från både Kommunen och Länsstyrelsen. Det är något som gynnar både turister och fastboende på ön”

Busslinjen drivs av Destination Utö ekonomisk förening och finansieras under ett år, 2013, av Landsbygdsprogrammet och Haninge kommun.

Trevlig torsdag!
Alexandra

Inga kommentarer: