lördag 23 oktober 2010

För fortsatta förbättringar i Haninge

Vi tycker att det är viktigt att alla får möjlighet att välja den utbildning de behöver och som passar dennes behov. Haninges elever ska ha goda möjligheter till fortsatt karriär i livet oavsett om de väljer fortsatta studier eller arbete.

Då det sker en allt snabbare utvecklingen inom olika yrken krävs det flexibilitet och anpassningsbarhet i utbildningarna. För att kunna tillgodose de studerandes val och önskemål i högre utsträckning kommer gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden att införa frisök inom vuxenutbildningen och SFI nästa år. Beslutet tas den 27 oktober i nämnden.

Tanken är att Centrumvux fortfarande kommer att vara huvudman men kommer att få i uppdrag att ta fram information om utbildningar som ordnas av andra aktörer med betygsrätt. Om den sökande väljer andra utbildningar kommer detta tillgodoses genom upphandling av utbildningstjänster.

Att vi nu inför frisök inom vuxenutbildningen som ännu en valfrihetsreform känns oerhört viktigt. Kundens val avgör, vilket stärker konkurrensen och därmed ökar kvalitén. Ett frisök inom hela Stockholms Län är önskvärt och nu går vi i bräschen och tar ett första steg i den riktningen.

För fortsatta förbättringar

Alexandra Anstrell (M)
Ordförande
Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden

Inga kommentarer: