torsdag 12 augusti 2010

Barn och böcker i fokus när kulturministern besöker Haninge

I dag kommer Kulturministern till Haninge. Det ska bli trevligt och jag är glad att en av våra ministrar väljer att besöka vår fina kommun. Barn och böcker har varit önskemål från vår minister så detta kommer självklart vara i fokus när vår kulturminister besöker Haninge. Det blir rundvandring i kulturhuset och 1215 kommer hon att läsa högt för barn på biblioteket. Det ska bli spännande, undrar vilken bok hon kommer att välja.

Se även pressmeddelande:
Nu på torsdag kommer kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth (M) på besök i Haninge. Kulturministern riktar uppmärksamheten mot bokens betydelse och bjuder in till högläsning för barnen inne i Haninges kulturhus.

– Haninge har ett fantastiskt kulturhus med massor av kulturaktiviteter för barn. Det känns riktigt roligt att Kulturministern kommer hit och bjuder in till högläsning för barnen. Att som barn få lyssna till sagor och själv lära sig läsa och uppskatta en bra bok är viktigt inte minst för språkutvecklingen, säger Michael Fridebäck (M), kultur- och fritidsnämndens ordförande.

– Haninge för ett framgångsrikt skolarbete med konceptet kunskap till 100 procent. Bra läskunskaper är en viktig grund i vårt arbete och vi satsar därför stort på bra bibliotek och tillgång till bokbuss i kommunen, avslutar Michael Fridebäck (M).

Inga kommentarer: