Ska man skratta eller gråta? Sitter och läser SvD och njuter av en kopp gott The då jag sätter i vrångstrupen av att läsa oppositionens förslag. Citerar svenskan: "Roger Mogert (S), vice ordförande i utbildningsnämnden i Stockholms stad, är kritisk till vad han kallar överetableringen av gymnasieskolor i Stockholm. Enligt Mogert kommer situationen leda till en utarmning av de skolor som finns när elevunderlaget minskar. –Det är ett problem när en större del av pengarna går till tomma lokaler och mindre till undervisning"
Ja, annars kan man ju göra som i alla andra företag - anpassa kostymen! Varför kan vissa skolor vara flexibla medan andra inte?
Det krävs hästarbete, kunna vara uppe på tå och känna av marknaden - inte sitta på rumpan och vänta på mer pengar eller stänga av konkurrensen! Stänga av konkurrenter är ju enkelt och bra, då behöver man ju aldrig granska sig själv och sin egen kvalité. Enkelt! Är det så vi vill utbilda våra barn? Nej, tack! Valfrihet och konkurrens behövs för att främja kalasbraskolor där våra barn får den kunskap de har rätt till.
När det gäller att hålla sig framme har Haninge lyckats bra - siffrorna för gymnasiet HT09 ser lovande ut! Haninge står sig väl i konkurrensen i både kommunala och fristående alternativ. Då gäller det naturligtvis att fortsätta gott arbete och trippa ännu högre på tå, för i år har vi många elever - de närmsta åren kommer det, enl prognos, att minska för varje år fram till 2017
Alexandra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar